Gratis levering bij een bestelling vanaf €50,-
Alles uit voorraad leverbaar!
Wij leveren binnen 2 á 3 werkdagen!

Zelf Plaatsen

Uw trap renoveren in één dag tijd!

U doet het gemakkelijk zelf!

Hieronder vindt u de 4 eenvoudige stappen voor het renoveren van uw eigen trap.

1 | DE BESTAANDE TRAP OPMETEN

Teken de opgemeten omtrek af op uw nieuwe treden en stootborden en zaag deze op maat met een hand- decoupeerzaag (fijngetand) of cirkelzaag. Het is slim om de treden en stootborden te nummeren zodat het makkelijk is om deze op juiste volgorde te monteren.

 

 

2 | OP MAAT ZAGEN​

Verwijder uw oude trapbekleding en lijmresten. Vervolgens meet u de treden en stootborden nauwkeurig op. Wanneer u draaitreden eenvoudig wilt opmeten is dit mogelijk met de ijzeren trapspin. Deze kunt u vinden in onze shop.

 

 

 

3 | LIJM AANBRENGEN

Breng lijm aan op uw oude traptrede en druk uw nieuwe trede goed aan in de lijm. Plaats vervolgens op dezelfde manier het stootbord bovenop de geplaatste trede. Werk van beneden naar boven zodat u gemakkelijk de stootborden op de treden kan bevestigen. Wanneer u van boven naar beneden zou werken, is het een stuk lastiger om het stootbord onder de trede te plaatsen. 

U kunt voorzichtig over de trap lopen tijdens de montage. Nadat u de volledige trap heeft gerenoveerd, is het van belang dat u alles nogmaals goed aandrukt. Het duurt ca. 24 uur om de trap volledig te laten drogen. Indien nodig, kunt u er al na 3 uur voorzichtig op lopen. De lijm, die u hiervoor kan gebruiken, is te vinden in onze shop. 

4 | HET AFKITTEN VAN DE TRAP

Werk de trap af met de nodige afwerkingsaccessoires. Kit de naden af met voegenkit of silicone. U heeft zelf de keuze om dit met transparante kit of met kit in kleur te doen.