Het renoveren van een open trap

Het renoveren van een open trap

Een open trap is een trap zonder stootborden. Je kunt er doorheen kijken. Als je van plan bent om je open trap te renoveren, dan kun je dit op verschillende manieren aanpakken.

Bekijk onze webshop

Open traprenovatie

Je hebt de mogelijkheid om een traptrede volledig te bedekken. Je doet dit met een trede aan de bovenkant en een trede aan de onderkant. Op deze manier renoveer je de trap optimaal en hebben de boven- en onderkant dezelfde uitstraling. Een andere mogelijkheid is om alleen een traptrede aan de bovenkant vast te lijmen. De achterkant van de trede kun je voorzien van een opentrapprofiel in dezelfde kleur. Het is daarbij slim om beide tegelijkertijd te bestellen, om kleurverschil te voorkomen. Ook de profielen kunnen we uit voorraad leveren.

Open trap naar een dichte trap

Het is ook heel goed mogelijk om een open trap dicht te maken. Dit heeft een aantal voordelen. Het is namelijk veiliger voor jonge kinderen, het is geluiddempend en het zorgt voor minder warmteverlies. Warme lucht stijgt namelijk op en door het dichtmaken van de trap voorkom je dit. Naast deze praktische redenen ziet het er ook mooi uit!

Voor het dichtmaken van een open trap kunnen er stootborden gebruikt worden. Stootborden zijn de planken die tussen de treden geplaatst worden. De stootborden zijn te verkrijgen in dezelfde kleuren als de treden. Maar je kunt ook kiezen voor witte stootborden, bijvoorbeeld in combinatie met eiken treden. Door verschillende kleuren te combineren krijg je een ruimtelijk beeld, en kun je een trap ontwerpen die past bij de rest van het interieur. 

Treden en stootborden kun je gemakkelijk zelf op maat maken door middel van een trapspin. Een trapspin bestaat uit een blok met verschillende ‘poten’ van metaal, die je kunt uitschuiven naar verschillende hoeken. Zonder dit hulpmiddel wordt het lastig om alles passend op te meten. 

Onze traptreden en stootborden kun je uit voorraad bestellen, in verschillende kleuren en afmetingen. De onderdelen zijn verkrijgbaar in laminaat en massief eiken. De stootborden zijn ook te bestellen in een witte kleur die overschilderbaar is. Heb je vragen over een product of over de renovatie zelf? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een succesvolle traprenovatie!