Zelf je trap renoveren

Zelf je trap renoveren

Zelf je trap renoveren? Dat kan! In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt. Voor een traprenovatie hoef je echt geen doorgewinterde doe-het-zelver te zijn. Als je nauwkeurig meet en zaagt en de juiste producten gebruikt, is een traprenovatie een prima doe-het-zelf-klus. In vijf eenvoudige stappen heb jij een nieuwe trap.

Stap 1: Meten

Meten is weten! Meet de treden en stootborden van je bestaande trap op en tel het aantal treden dat je nodig hebt. Je gaat daarbij altijd uit van een kale trap, zonder vloerbedekking of grove lijmresten. Als er op dit moment nog lijmresten op de trap aanwezig zijn, dan is het belangrijk om deze te verwijderen. Vergeet bij een open trap niet om ook de onderkant van de treden mee te rekenen. Voor het perfect meten kun je gebruik maken van een trapspin. Deze is in onze webshop te bestellen.

Stap 2: Bestellen

Industrieel of klassiek, modern of Scandinavisch? In onze webshop vind je alle materialen voor een trap die bij jouw woonstijl past. Van de traptreden en stootborden tot de renovatielijm en producten voor de afwerking. Je bestelt de materialen die nodig zijn en wij zorgen ervoor dat je snel alles in huis hebt. Heb je nog twijfels? Dan kun je gratis kleurstalen aanvragen om de kleuren en materialen met elkaar te vergelijken. 

Stap 3: Zagen

Aan de slag. Meet de treden en stootborden precies op en zaag alles netjes met een decoupeerzaag op maat. Met een trapspin kun je de gedraaide treden makkelijk opmeten en aftekenen. De maten kun je aftekenen op de treden en stootborden.

Stap 4: Lijmen

Breng de lijm aan op de schone traptrede en druk de gezaagde nieuwe overzettrede vast. Plaats daarna het stootbord bovenop de nieuwe trede. Zo renoveer je van boven naar beneden je hele trap. Druk alles een keer goed aan en laat 24 uur drogen. Ben je toch iets vergeten van de 1e verdieping te pakken? Na drie uur kun je voorzichtig weer de trap oplopen.

Stap 5: Afkitten

Om te voorkomen dat de trap gaat kraken en er vuil tussen de naden komt, kit je de trap af. Dat doe je met voegen- of siliconenkit in een kleur die bij de trap past. Laat de kit goed drogen en voilà: je gerenoveerde trap is klaar!

Naast het renoveren van de traptreden is het ook belangrijk om de overgang naar de desbetreffende verdieping goed te laten verlopen. Dit kan met een overgangsprofiel. In onze webshop hebben wij van ieder traptreden ook een bijpassend overgangsprofiel en/of vloerdeel beschikbaar. Op deze manier kun je relatief eenvoudig zelf je trap opknappen!

Heb je vragen over het opmeten, de producten of de montage? Neem dan gerust contact met ons op. Wij wensen je veel succes met het zelf renoveren van jouw trap!

Bekijk onze webshop